2 år


När år 2011 har börjat ska jag göra en summering av hela år 2010. Både bra och dåliga saker. Men mest fokus på bilder. Det kommer bli grymt! Nu är jag GRYMT taggad på nästa år. Hoppas det blir ännu bättre än det här året. Bloggen fyller 2 år snart!

Kyss

Inspiration


Nyårsafton. Har fortfarande itne klurat ut vad jag ska ha på mig, det är svårt! Jag har länge funderat på att köpa en kort svart klänning, trekvarts ärmad. Enkelt men snyggt! Fan att jag aldrig har hittat någon sån. Har ju sett massor ha sånna. Ett stilrent säkert kort som alltid går hem. Man kan lätt piffa upp den med stora smycken, fortfarande är det stilrent och elegant. Attans!-att jag inte har hittat.
Lite panik faktiskt. men jag hittar skert något som ligger och väntar i garderoben!

Cold winter thing





Qoute


30 december

Jaaa jag vet att mina rubriker är lite tråkiga. Men ibland har jag ingen ork att hitta på små fyndiga rubriker. Btw så brukar aldrig mina rubriker ha någon som helst koppling till inlägget så...
Nu har jag tagit min tid åt att redigera några få bilder som jag tagit den senaste veckan. Fast mer än hälften orkade jag inte redigera, så det blev väll typ bara 2 stycken, haha! Liksom "Vakna Aina"! Jag är lite småtrött just nu.
Men här kommer en bild jag nyss redigerade. Första gången jag provade fotografera ögon. Vad tycks?



Mellandagsrea

Älska Mellandagsreor! Har varit i centrum tillsammans med mammen, vi fyndade lite på H&M där jag hittade en snygging till tröja. Sen vandrade vi vidare till Lindex. Åh vad jag är gklad för det! Hittade en ny kärlek som jag direkt köpte. Riktigt läckerbit!!

Älska Webcam!
Sen tillät vi oss köpa lite Ben & Jerry glass!


27 december


Canon EOS 1000D|omvänt objektiv 18-55mm

Hejsan! Idag har det varit en slapp dag. Har haft ett litet filmmarathon med mamma, haha. Mys!
Alltså har jag inte gjort mycket idag. Men ändå har det gått ganska fort. Nu har jag precis kommit hem från en mathandlar runda. Vi tog en promenad bort till affären och handlade och sen tillbaka. Fit for Fight! Har inte så mycket att skriva om.

Snart är året slut. Herregud vad fort åren går. Vill inte! 2010 har varit ett år med mycket skratt, mycket gråt... väldigt myckte gråt, och fyllt med roliga minnen. Det här året har jag fått uppleva underbara saker. Specielt Gotlandsturnén med Flickkören. En resa jag sent kommer glömma. Det är seriöst det roligaste jag varit med om! Utan Flickkören hade mitt liv inte varit såhär kul! Jag hade aldrig fått uppleva alla saker, minst kärleken och gemenskapen. Flickkören är nog min räddning. Får mig alltid att tänka posetivt.
Sen har det varit mindre roligare saker. Det vill jag varken tänka eller prata om. Men det gör jag varje dag...

Kyss

I'm awesome


Min überfina vän Sara har tagit sin tid och gjort den här till mig i Julklapp! Hon är för underbar♥

Surprise


Har jobbat på en ny design ett tag nu. Väldigt nöjd hittills. Snart kommer den upp här! Det är bara att vänta, hoho!

God Jul!

Tjenare! Nu är högdpunkten över och man är ju lite trött efter all stress och matlagning. En underbar dag vare igår, men ingen vila har jag fått idag. Jag har varit med mina übersöta kusiner i pulkabacken. Det var är sjukt brant backe, man fick lite ont, haha! Sen åkte vi tillbaka till dom och drack varm choklad. Det var härligt!


Kyss

Noter-Omvändt Objektiv




Kameran


Jag fotar med min Canon EOS 1000D som jag har har haft i 1 år. Än sålänge har jag inget tillbehör. Men snart ska jag köpa ett 50mm objectiv. Objektivet jag har nu är starndarobjektivet och alla bilder ni ser i bloggen nu har jag fotat med det objektivet. Om annat så har jag skrivit det.
 Hoppas ni tycker om mina bilder! Jag svara inte på frågor om photoshop eller design, men jag svara gärna på frågor om kameran!

Om mig


Mitt namn är Aina och jag är 14 år. Jag pluggar i högstadiet i centrala Stockholm på skolan Adolf Fredriks musikklasser. Jag älskar att sjunga. På fritiden splear jag piano, dansar och är med i en av Sveriges främsta flickkören, nämligen Adolf Fredriks Flickkör (AFF). Alla medlemmar där är som min familj och jag älskar att gå där! Ni kanske såg oss på Kronprinsessans bröllop? Jag älskar också att vara med mina underbara vänner.
 Mitt intresse är att fotografera, det brinner jag verkligen för. Jag fotar med Canon EOS 1000D.
På denhär bloggen kommer ni kunna se bilder och läsa texter ur min vardag och allt som jag tycker ni borde få veta.
Fred ut♥

Pictures that i've been saving


har skrivit en låt på guitarren. Är ganska stolt!
kyss

Imorgon är det julafton

Hejsan!
Imorgon är det julafton.
Jag har sovit över hos knäppa kompisar.
Vi har haft kul.
Jag orkar inte blogg mer.
Hejdå!


Jag la upp en bild för att vara snäll
Kyss

Frost


It's cinda beautiful.


My Ring



Canon Eos 1000D|EFS 18-55mm omvändt|Foto:Jag


Omvändt objektiv

Igår lärde Lina mig att fota med omvänd objektiv. För er som inte vet vad det är: man lossar alltså på abjektivet och vänder på det. Man sätter inte tillbaka objektivet utan bara håller det framför själva "kameran". Ställer in kameran på Manuellt och tar upp blixten. På så sätt får du bilderna mycket mycket närmare och en bländare på väldigt låg nivå. Det kan vara svårt i början att hitta fokus. Men sen blir det lättare! Bilderna blir troligt fina och jag är sjukt glad för att jag lärde mig det här. Prova ni hemma!

Resultat:



Får fortsätta att ptröva mig fram så bilderna blir finare!


Min älskade


Köpte den för ganska länge sen på H&M. Den är helt underbart snygg! Älskar den!

Tack för mig


Skolavslutning+Dress Code

Fan va härligt! Idag slutade jag skolan. Riktigt underbart! Nu slipper man stiga upp tidiga mornar och allt är bara mörkat och trist. Slipper gå till skolan och äta hemsk mat -fast man egentligen inte ska klaga- och slippa all stress. Jullov, då börjar man leva!
Började med att fasta i trafiken, jag älskar SL, men det var väll det ända dåliga. Flickkören skulle sjunga på skolavlutningen så vi samlade idigare för att gå egenom och sjunga upp. Det var lite pinsamt när man skulle upp på scenen efter rektorns tal. Men man ska vara stolt över att gå i Flickkören!
Men nu är skolan slut! I alla fall i några veckor. Sen blir det sista terminen innan 8an=betyg och ännu mer stress. Jag ska njuta så länge jag kan. Vi får hoppas att den terminen inte går lite fort som den här har gjort!

Såhär såg man ut denna högtidliga dag -håruppsättningen (hade utsläppt):


Kyss


Vinter

Idag har jag haft det mycket bra! Bull fika och jag hade det mycket mer kult än på resturangen, haha! I skolan hade vi inga lektioner (förutom musik) så det var skönt. Men jag missade halva skolan p.g.a flickkören. Men det är alltid trevligt att komma till sin familj! Hade tv inspelning idag också. Vet inte riktigt vad jag tycker om det... big No No! Det är inte långt kvar nu... Fan va tiden går snabbt! Kommer sakna♥

Efter skolan åkte stannade jag och Lina hem till Elsa och hade det mysigt. Tog det lungt och bara pratade om hela terminen och allt. Dom är så fina! Ville bara säga det, så att ni vet.


Superdag!

Hallå där snyggon! Idag har jag haft en underbar dag. Jag har varit i centrum med mamsen och pappsen och handlat till julen (det är bara 5 dagar kvar(1)) och så har jag köpt nya skor. My new darlins! Efter det var jag tillsammans med Fabian och Theo hemma hos Fabian. Det tog ett tag att komma dit... det har ju seriöst snöat 3dm minst! och bara 1cm scö betyder kaos i trafiken, så ja... det tog ett tag.
Jag hade det ybermysigt! Vi bakade varsina saker. Tyvärr viste inte jag att dom skulle baka till klaasen (hehe) så jag tog bara med till oss...! Fabia baka knäck, Theo Lussebullar och jag Chaimuffins. Det vart inte så¨bra som jag hoppades, snyft. Men jag hade en underbar tid. Tack Fabian för att vi fick komma!
Efter att vi bakat klart så kastade vi oss ut i snön och blev inte alls blöta. Det var MINST ½ meter snö ute så vi fick anstränga oss för att komma fram! Vi kastade snö och rulla oss i snön. Det var längesen man kände sig så liten. Härligt Härligt!!


Sovmorgon hela dagen!

Hallå där alla pigga och glada! Igår var det två underbara konserter. Nu är som avklarade och jag kan inte säga "äntligen" precis. Önskade att den kvällen aldrig skulle ta slut.
Men nu är det nya tag. Vaknade klockan 12 idag. Seriöst vad jag måste ha varit trött. Överdosering av min nya bästa vän dextrosol... inte bra, haha! Kom hem setn ändå. Vi hade ju två konserter. Så nu är jag vaken. Pigg och Glad! Bosse gav oss ledigt från skolan hela dagen. Men snart måste jag in till staden igen för en till luciakonsert. Ska bli mys. Den absolut sista punkt

Har laddat ner lite nya penslar (brushes) till photoshop. Lite för många verkar det som... nu har photoshop somnat. Eller i alla fall hakat upp sig. Haha, hoppas den klarar sig!


Finaste vännerna i universum inramade och kommer aldrig glömma♥


It's so hard for me to leave it

      
Hejsan! Snart ska jag göra mig iordning inför Flickkörens luciakonsert. Den ska bli den bästa som någonsin funnits! Den måste! Jag kommer gråta floder. Det kommer inte bli lått att få stopp på tårarna. Förbereder mig redan. Får fotodokumentera hela konserten! Ta med varje liten detalj som händer. Innan under och efter. Det kommer vara två konserter. Floderna kommer komma under sista konserten. Kanske under "O Helga Natt" eller så rinner de redan från början. Kanske när sjuorna sjunger sitt sista solo på "Det är en ros utsprungen". Vem vet. Vi får se. Minnen kommer rusa genom huvet och kommer göra det mer omöjligt att få stopp på tårarna. Men innan tårarna börjar rinna ska jag ha kul. Helt underbart roligt med som mest otroliga flickörna i hela världen! Skratta, äta, byta om och bli nervös. Kvällen kommer bli fylld med skratt och tårar. Vill inte att den här dagen ska ta slut. Imorgon är allt över. Bosse kommer ha gjort sin sista luciakonsert med Flickkören. Hemskt. Inget jag vill tänka på. Jag har några kvar framför mig. Men det kommer dröja ett år innan, och det kommer vara med en helt annan körledare. Det kommer också bli bra. Men just nu vill jag inte. Snart har det gått ett år och jag kommer tillsammans med en ny kör göra en luciakonserter i Hedvig Eleonora Kyrka som vanligt. En tradition efter 39 år.
Efter 38 år får Adolf Fredriks Flickkör klinga vidare utan Bosses ledarskap.



GratisPremium.com


Via en kompis till mig har jag hittat en superbra sida för er som vill ha era favoritlåtar när ni vill, var ni vill, helt gratis. Det är bara att bli medlem på gratispremium.com.
Det är mer än 70000 nöjda kunder, och det är absolut värt ett försök! Så bli medlmmar direkt. [länk]

Julklappar!


Igår hade jag och min klass tillsammans med klass 7b 6a och 6b luciakonsert klockan 7 på morgonen i St: Clara Kyrka. Det var riktigt mysigt. Alla är så trötta och tar hand om varandra. Hade dock lite stressigt på morgonen när jag satt fast i en kö... men sånt händer.
 Vi slutade efter lunch. Det var sjukt skönt! Jag, Filippa, Maria, Lina och Elsa satte oss efter det och fetta os i glass på mc donalds. Alltid, haha! Vi satt väll där ett tag. Efter det gick jag, Lina och Filippa runt och letde efter julklappar. Först hittade vi julmust och choklad, eller snarare, vi köpte julmust och choklad. Hittade några julklappar på Åhlens sen. EFterdet fortsatte jag och Filippa mot Gamla Stans Julmarknad. Ett måste när det snart är jul. Det är så otroligt mysigt där. Man får värsta julkänslan. Det finns härliga julklappar och gott godis (ännu mer, mhm!) som man kan frossa i. Jättefina porslins prydnader och målade tegelstenar, smörkvivar med inristade namn och brända mandlar. Fast jag är allergisk... 
Efter julmarknaden styrde vi stegen mot St: Paulsgatan där det finns en alldeles underbar affär. Tyvärr kan jag inte säga vad är var i affären för jag köpte 2 julklappar där (samma sort) och om mina julklappars mottagare läser det här kommer dom första vad dom får, hehe!

 Efter en lång mysi eftermiddag med Filippa (vi måste ha brännt mååånga kallorier) så var det dags för dans. Det var uppdasning... men det gick bra. Ganska i alla fall.

Det var sjukt skönt att komma hem. Jag hade ju varit vaken sen 04:45. Fast jag gick inte och la mig, haha. Satte mig ner tillsammans med familjen och kollade på Inception som vi hade fått hem för några dagar sen.
Den var faktiskt väldigt bra. Man fattar ju inte riktigt... Fast egentligen gör man ju det. Måste nog se den igen i allafall, för att kunna första den på riktigt.

Seriöst vad jag bablar på. Nu får det räcka!

Puss

Trying to ring a simple call


Gammal bild från hösten
Kyss

Man kan ha nytta av sina tår nån gång i livet

Gud va K.A.L.L.T. det är ute! Fast jag frös faktiskt inte så mycket. Bara om mina tår... alltid. Tycker jag är så smart som har plastpåsar i mina skor, även om jag alltid är rädd att nån ska se det när jag tar av mig dom (fast det gör jag bara hemma och om jag ska till Base) haha! Om ni undrar så har jag påsar för att jag inte ska bli blöt om fötterna... men grejen är den att det inte funkar, haha! Eller jo liiite gör det, men nu är ju snön så ICKE blöt, så det gör inte så mycket.
  Kom nyligen hem efter en härlig och bra flickkörs repetition. Det är ju grymt mycke nu, både med flickkören och skolan, eftersom det är luciatider nu. På Söndag är det GLOBEN med STORA bokstÄver, fifan va kult det kommer bli! Allt är så mysigt och stämningen är alltid på topp. man springer runt i sina luciakläder och kransar med frusna fötter och är yber speedade i väntan på att konserten ska börja. Fan va det är grymt! Det här året kommer vi stå i trapporna och sjunga (eftersom högstadiet gör det). Känslan av att stå där och sjunga inför hur-många-tusen-det-nu-är med alla kamerablixtar som alldrig tar slut. Med ljus i handen och sjunga otroligt fina sånger... Åh, det är härligt! Hur brukar ni fira lucia? Om ni nu gör det.


[bild lånad från google]

Black n White


You should always know, wereever you may go, no mater were you are, I'll never will be far away


Hej Vinterland!




Vinterbilder från förra året.
Idag har jag varit hos tandläkaren. Jag tycker att jag är duktig som inte har några hål i tänderna! Har faktiskt aldrig haft det. Fast jag äter så mycket godais typ varje dag (med stort V) Aja... det är inte så intressant. Efter det hade jag piano, det gick väll ganska bra ändå. Kande mina stycken bra, haha! Egentligen skulle jag hjälpa farfar med flyttningen... men så dök tandläkartiden upp och det krockade.
Efter pianot (som är inne i stan) så åkte jag hem. Fylldes av lite julkänsla. Framförallt vinterkänsla. Den har äntligen kommit. Egentligen tycker jag att det är lite tidigt för alla dom här skyfallen med snö, men nej... det är det ju inte! Det var fortfarande ljust när jag kom gick från busshållsplatsen-hem. Det var typ första gången på några månader som det hände. Tycker det är värt en applåd! *Klappar händerna.....*
 Hade planer att gå ut och fota men hade redan frusit händerna av mig så väntar funkade inte riktigt. Plus att det inte gick att trycka på någon knap med vantar på. Fail, haha!

bloglovin

www.cocoo.se - 
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!